ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

H παρούσα Πολιτική ενημερώθηκε στις 22/11/2021

Σκοπός αυτής της πολιτικής

Η «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ». Η «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» αληθή. Επίσης, περιγράφει ορισμένα από τα μέτρα ασφαλείας που η εταιρεία λαμβάνει, προκειμένου να προστατεύσει το απόρρητο των δεδομένων και παρέχει ορισμένες εγγυήσεις για πράγματα που η εταιρεία δεν θα πράξει.

Δέσμευση της «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ»

Στη «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» θεωρούμε, ότι η προστασία της ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων των πελατών μας είναι υψίστης σημασίας και δεσμευόμαστε να παρέχουμε στους τελευταίους εξατομικευμένες υπηρεσίες που πληρούν τις απαιτήσεις τους, με τρόπο που να διασφαλίζει την ιδιωτική τους ζωή. Οι προσωπικές πληροφορίες (προσωπικά δεδομένα) χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από την «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» και τους υπαλλήλους της, προκειμένου να ανταποκριθούν στα αιτήματά σας και να σας εξυπηρετήσουν καλύτερα, σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική. Τα άτομα που διαχειρίζονται προσωπικές πληροφορίες είναι εκπαιδευμένα για τη χρήση κατάλληλων διαδικασιών. Οι εκπρόσωποι και οι παροχείς υπηρεσιών της «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» διατηρούν απόρρητες τις προσωπικές σας πληροφορίες και δεν τις χρησιμοποιούν για οποιονδήποτε άλλο σκοπό πέραν εκείνων που εξυπηρετούν την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών σε εμάς. Επιπλέον, δύναται σε ορισμένες περιπτώσεις να ερωτηθείτε, εάν θα μπορούσαμε να μοιραστούμε πληροφορίες με άλλους έμπιστους τρίτους. Θα σας ενημερώσουμε τη στιγμή συλλογής των πληροφοριών, εάν αναμένεται τέτοιου είδους κοινή χρήση των πληροφοριών με κάποιους τρίτους. Η «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» θα ορίσει τους τύπους των επιχειρήσεων στο σχετικό σημείο συλλογής των πληροφοριών, θα περιγράψει το είδος των πληροφοριών που θα διαβιβάσει (όπως είναι η διεύθυνση ή το e-mail σας) και θα διαβιβάσει τα δεδομένα με άλλα μέρη μόνο εάν συναινέσετε.

Νομικό και κανονιστικό πλαίσιο

H Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία «DIMERA GROUP ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και με τον διακριτικό τίτλο «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ», η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη (οδός Μικράς Ασίας αρ. 1, τηλ.: 2310 944500, συλλέγει και επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, για την ενάσκηση των αρμοδιοτήτων της, τη διεκπεραίωση των ηλεκτρονικών της υπηρεσιών και την εκπλήρωση των νομικών υποχρεώσεών της. Για τους σκοπούς της παρούσας, η «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» είναι η «Υπεύθυνη Επεξεργασίας» κατά την έννοια του άρθρου 4 αρ. 7 του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων. Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/χρήστη της παρούσας ιστοσελίδας https://open-market.gr, ιδιοκτησίας της «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ», υπόκειται στους παρόντες όρους, καθώς και στις σχετικές διατάξεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 2016/679 για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (GDPR) και του Ν. 4624/2019. Οι παρόντες όροι διατυπώνονται λαμβανομένων υπόψη τόσο της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας, και ειδικότερα του διαδικτύου, όσο και του υπάρχοντος πλέγματος νομικών ρυθμίσεων σχετικά με τα ζητήματα αυτά. Ο παρών δικτυακός τόπος https://open-market.gr δεν πρόκειται να προβεί σε οποιαδήποτε αθέμιτη και χωρίς την προηγούμενη έγκρισή σας χρήση, ακολουθώντας τις αρχές της προστασίας των προσωπικών δεδομένων που προβλέπονται από τους σχετικούς νόμους και διεθνείς συμβάσεις. Ο δικτυακός τόπος https://open-market.gr με κανέναν τρόπο δεν αποκαλύπτει, δημοσιοποιεί, ανταλλάσσει τα προσωπικά στοιχεία και τις πληροφορίες που του εμπιστεύεστε. Επιπλέον, δε διαβιβάζει προσωπικές πληροφορίες και στοιχεία χρηστών του σε κανένα άλλο οργανισμό ή προστασία των προσωπικών δεδομένων σας είναι σημαντική για την παρούσα πολιτική σας ενημερώνει για τις πρακτικές συλλογής προσωπικών δεδομένων της , μέσω των διαδικτυακών τόπων της, περιλαμβάνοντας τις κατηγορίες δεδομένων που ενδέχεται να συλλέγει, να διατηρεί, να επεξεργάζεται, τον σκοπό συλλογής τους, τις κατηγορίες προσώπων στα οποία γνωστοποιούνται τα δεδομένα σας, καθώς και τα δικαιώματα που έχετε. Η καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, υπό την προϋπόθεση, ότι τα προσωπικά στοιχεία που μας παρέχετε είναι ακριβή και συνεργάτη που δεν συνδέεται μαζί του, τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις ή γενικά οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που αφορά τους χρήστες του.

Τι είναι ο «GDPR» – Ισχύουσα Νομοθεσία.

Ο GDPR (General Data Protection Regulation General Data Protection Regulation-Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων», Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016, εφεξής «ο Κανονισμός») αφορά στη διαμόρφωση ενός ενιαίου νομοθετικού πλαισίου για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντικαθιστά την προηγούμενη Νομοθεσία (Οδηγία 95/46/ΕΚ). Η προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα είναι θεμελιώδες δικαίωμα. Το άρθρο 8, παράγραφος 1, του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης («Χάρτης») και το άρθρο 16, παράγραφος 1, της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ) ορίζουν ότι κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν. Ο Κανονισμός είναι δεσμευτικός ως προς όλα τα μέρη του και ισχύει άμεσα σε κάθε κράτος μέλος (δηλαδή δεν απαιτείται ειδική προσαρμογή της Εθνικής Νομοθεσίας, άρθρο 83 του Κανονισμού).

Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα?

Ο όρος «προσωπικά δεδομένα» αναφέρεται σε πληροφορίες φυσικών προσώπων, όπως ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας κ.ά., οι οποίες προσδιορίζουν ή μπορούν να προσδιορίσουν την ταυτότητα σας, εφεξής «Προσωπικά Δεδομένα ή Δεδομένα».

Τι είναι η Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων?

Κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή.

Τι είναι ο/η υπεύθυνος/η επεξεργασίας?

Υπεύθυνος επεξεργασίας είναι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας που, μόνα ή από κοινού με άλλα, καθορίζουν τους σκοπούς και τον τρόπο επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τι είναι ο/η εκτελών/ούσα την επεξεργασία?

Εκτελών την επεξεργασία είναι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας που επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα για λογαριασμό του υπευθύνου επεξεργασίας.

Είναι υποχρεωτική η παραχώρηση των Δεδομένων σας?

Η χορήγηση προσωπικών δεδομένων στην «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» μέσω της παρούσας ιστοσελίδας μπορεί να είναι απαραίτητη για να επιτευχθούν οι σκοποί που προσδιορίζονται στην παρούσα Πολιτική ή προαιρετική. Εάν αρνηθείτε να παραχωρήσετε τα στοιχεία που επισημαίνονται ως υποχρεωτικά στο Δικτυακό Τόπο (https://open-market.gr), θα είναι αδύνατο να επιτευχθεί ο βασικός σκοπός της συλλογής των συγκεκριμένων Δεδομένων, και μπορεί, για παράδειγμα, να καταστεί αδύνατη για την «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» η παροχή των υπηρεσιών που είναι διαθέσιμες στον Δικτυακό Τόπο (https://open-market.gr).

Τι είδους δεδομένα συλλέγει η «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» μέσω της παρούσας ιστοσελίδας

Όσες πληροφορίες συγκαταλέγονται στην έννοια των προσωπικών δεδομένων του Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και η συλλογή τους δεν στηρίζεται στον Νόμο ή στη σύναψη ή εκτέλεση σύμβασης, συλλέγονται από την «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ», μέσω της παρούσας ιστοσελίδας, μόνο στην περίπτωση που εσείς επιλέξετε να συναινέσετε ρητά.

Συλλέγουμε τα παρακάτω προσωπικά δεδομένα:

Δεδομένα Ταυτοποίησης Ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, αριθμός τηλεφώνου
Δεδομένα Επικοινωνίας Ταχυδρομική διεύθυνση, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός τηλεφώνου
Δεδομένα Συναλλαγών ΑΦΜ, είδος, τόπος, χρόνος παρεχόμενων προϊόντων ή υπηρεσιών
Δεδομένα συμβατικής Σχέσης Συμβατικά έγγραφα, έντυπα ενημέρωσης και συγκατάθεσης, ηλεκτρονικές δηλώσεις βούλησης
Δεδομένα Συμπεριφοράς Συναλλακτικής Πληροφορίες που αφορούν ενδιαφέροντα, προτιμήσεις και συμμετοχή σε εκδηλώσεις, διαγωνισμούς, έρευνες,

Δεν συλλέγουμε, ούτε αποκτάμε πρόσβαση με κανέναν τρόπο σε ειδικές κατηγορίες («ευαίσθητων») προσωπικών δεδομένων ή δεδομένων που αφορούν ποινικές καταδίκες και αδικήματα των πελατών μας. Ο πελάτης έχει την υποχρέωση να απέχει από την παροχή τέτοιων δεδομένων, που αφορούν στο πρόσωπό του ή σε τρίτα υποκείμενα δεδομένων. Σε περίπτωση που κάποιος πελάτης προβεί σε σχετική παροχή τέτοιων δεδομένων στη «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» αυτά θα διαγράφονται μόλις υποπίπτουν στην αντίληψή μας. Στη δεν φέρουμε καμία ευθύνη απέναντι σε πελάτες ή σε τρίτα μέρη για τυχόν παροχή ή/και επεξεργασία ευαίσθητων δεδομένων, που οφείλεται σε πράξεις ή παραλείψεις πελατών κατά παράβαση της παραπάνω υποχρέωσης. H επίσκεψη στους δικτυακούς τόπους της «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» δεν προϋποθέτει οπωσδήποτε την παροχή από εσάς οποιουδήποτε είδους προσωπικών δεδομένων. Σε αρκετές περιπτώσεις, όμως, είναι απαραίτητη η παροχή από εσάς τους ίδιους ορισμένων προσωπικών σας δεδομένων, τα οποία υποδεικνύονται στα αντίστοιχα τμήματα εισαγωγής δεδομένων στο δικτυακό τόπο της GROUP Μ.ΕΠΕ».

Στη «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» δύναται να συλλέξουμε και να αποθηκεύσουμε τις παρακάτω προσωπικές πληροφορίες για εσάς από τις παρακάτω περιοριστικά αναφερόμενες πηγές:
- δεδομένα ταυτοποίησης, επικοινωνίας, όταν εγγράφεστε ως νέο μέλος στο https://open-market.gr
- δεδομένα ταυτοποίησης, επικοινωνίας, συναλλαγών όταν προβαίνετε σε ηλεκτρονικές αγορές προϊόντων ή υπηρεσιών που παρέχει η DIMERA GROUP μέσω του https://open-market.gr
Προσωπικά δεδομένα επικοινωνίας όταν επικοινωνείτε μαζί μας για να υποβάλλετε ερωτήσεις και αιτήματα ή να ζητήσετε πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες που παρέχει η «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» από δημόσια διαθέσιμες πηγές.
Τα δεδομένα που συλλέγουμε μέσω του παρόντος δικτυακού τόπου, https://open-market.gr, μπορούν επίσης να συνδυαστούν με δεδομένα που παρέχονται σε άλλες περιπτώσεις, για παράδειγμα, όταν καλείτε τα τηλεφωνικά μας κέντρα, ή συμμετέχετε σε διαγωνισμούς και προωθητικές ενέργειες. Τα προσωπικά δεδομένα που δίνονται στη «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ», σε αυτές τις περιπτώσεις, ενδέχεται να ενσωματωθούν σε υπάρχουσες βάσεις δεδομένων και να αποθηκευθούν, με στόχο την απλοποίηση των συστημάτων διαχείρισης των δεδομένων σας. Η «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» δεν αποθηκεύει και δεν συλλέγει τα στοιχεία πληρωμής κατά τις ηλεκτρονικές ή online πληρωμές μέσω πιστωτικών, χρεωστικών ή προπληρωμένων καρτών. Συγκεκριμένα, με την καταχώρηση του αριθμού, τον κωδικό ασφαλείας, του ονοματεπώνυμου κατόχου και της ημερομηνίας λήξης της χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας και την ολοκλήρωση της πληρωμής, τα δεδομένα αυτά διαβιβάζονται αυτόματα στην αρμόδια Τράπεζα. H Τράπεζα συλλέγει τα δεδομένα και διενεργεί την πληρωμή και επιβεβαιώνει εν συνεχεία στην «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Συλλογή και σκοποί χρήσης των προσωπικών δεδομένων

Η χρήση των προσωπικών δεδομένων, που συλλέγει η «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» από εσάς, εξυπηρετεί τους ακόλουθους σκοπούς:
Συναλλαγές: Η «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» μπορεί να χρησιμοποιεί τα προσωπικά στοιχεία των επισκεπτών/χρηστών για τη διεκπεραίωση τυχόν συναλλαγών μαζί τους Διαφήμιση/Μάρκετινγκ: Η «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» μπορεί να χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα επικοινωνίας των επισκεπτών/χρηστών για ενημερωτικούς σκοπούς και προωθητικές ενέργειες σχετικά με διαγωνισμούς, δώρα, παροχές εκπτώσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες της «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» και των συνεργαζομένων με αυτήν εταιρειών και χορηγών κατόπιν ρητής συναίνεσής τους. «DIMERA

Βελτίωση και προσαρμογή του δικτυακού τόπου:

Τις πληροφορίες αυτές η «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» πρόκειται να τις χρησιμοποιήσει μόνο για τους λόγους για τους οποίους συλλέχθηκαν και για να παρέχει σε εσάς πληροφορίες. Επίσης, θα τις χρησιμοποιήσει για να προσαρμόσει το περιεχόμενο του δικτυακού τόπου στις ανάγκες σας και για να βελτιώσει τη σύνθεση, τις μεταβολές και τη δυναμική του.

Παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών, μέσω διαδικασίας ταυτοποίησης χρήστη:

Τις πληροφορίες αυτές η «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» πρόκειται να τις χρησιμοποιήσει για τον σκοπό της διεκπεραίωσης της ηλεκτρονικής αίτησης σας και πιο συγκεκριμένα: Για την εγγραφή ή ταυτοποίηση σε εφαρμογές της.

Πιστωτικός έλεγχος:

Στη «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ», σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να προβούμε σε ορισμένους πιστωτικούς ελέγχους με τους αρμόδιους φορείς, όταν αιτείστε να απολάβετε μία υπηρεσία ή να λάβετε ένα προϊόν. Αν αυτό ισχύει, τότε θα αναφέρεται στους όρους και τις προϋποθέσεις της δραστηριότητας ανάμεσα σε εσάς και την «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» ή την εταιρεία η οποία θα εκτελεί την επεξεργασία.

Νόμιμη χρήση:

Στη «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» μπορούμε να συλλέγουμε, αποθηκεύουμε, αποκαλύπτουμε και εν γένει επεξεργαζόμαστε και τα προσωπικά στοιχεία των επισκεπτών/χρηστών, όταν αυτό απαιτείται από τον Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και/ή από τον Νόμο, ή όταν αυτό είναι απαραίτητο, προκειμένου να προστατεύσουμε τα συμφέροντα και των δύο πλευρών, όπως αυτά απορρέουν από την μεταξύ τους συναλλακτική και συμβατική σχέση ή σχέση επιχείρησης-καταναλωτή.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων, που δε λαμβάνει χώρα ηλεκτρονικώς, μέσω των ιστοσελίδων ιδιοκτησίας της «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» και αφορά στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων εργαζομένων, υποψηφίων εργαζομένων, συνεργατών, αναδόχων, προμηθευτών, ιδιωτών, πελατών και,, γενικότερα φυσικών προσώπων, παρέχεται στα υποκείμενα των δεδομένων ξεχωριστή έγγραφη και αναλυτική ενημέρωση, κατά τη συλλογή των ως άνω δεδομένων, βάσει και της σχετικής υποχρέωσης που θέτουν οι απαιτήσεις των άρθρων 13 και 14 του ΓΚΠΔ.

Διατήρηση-Αποθήκευση δεδομένων

Στη «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» αποθηκεύουμε προσωπικά δεδομένα μόνο για τον χρόνο, ο οποίος απαιτείται για να επιτελεσθεί μία υπηρεσία την οποία εσείς ζητήσατε ή για την οποία δώσατε την έγκρισή σας, υπό την επιφύλαξη των κατά περίπτωση αντιθέτων προβλέψεων του Νόμου, όπως συμβαίνει σε ό,τι αφορά θέματα τα οποία διέπει η εμπορική και/ή φορολογική νομοθεσία, οι διάφορες σχετικές διατάξεις κ.λπ. Σε κάθε περίπτωση, τα προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε και αποτυπώνονται σε έγγραφες συμφωνίες, συμβάσεις και την σχετιζόμενη με την εκτέλεση σύμβασης ή την διενέργεια εμπορικής συναλλαγής ηλεκτρονική αλληλογραφία, αποθηκεύονται για διάστημα 20 ετών σε φυσικό και ηλεκτρονικό αρχείο στο νομικό τμήμα, στο τμήμα πωλήσεων/συμβάσεων και στο λογιστήριο της «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» ή οποιουδήποτε άλλου τρίτου προσώπου παρέχει άμεσα ή έμμεσα τις ανωτέρω υπηρεσίες ή συνεπικουρεί τα εν λόγω τμήματα κατά την εκτέλεση του έργου τους ή παρέχει υπηρεσίες management σε μας. «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» εφαρμόζει τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την ασφαλή αποθήκευση και διατήρηση των δεδομένων και το ίδιο απαιτεί ρητώς και εγγράφως και από τους συνεργάτες της και «Εκτελούντες την Επεξεργασία», όπως στην παρούσα περίπτωση από την εταιρία με την επωνυμία «Dimera Εκδοτική Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία (Dimera Εκδοτική Α.Ε.)».

Διαγραφή Δεδομένων

Τα δεδομένα σας διαγράφονται ανάλογα με την περίπτωση και πάντοτε βάσει των διατάξεων που ορίζονται από την οικεία Νομοθεσία.

Διαβίβαση προσωπικών δεδομένων

Η «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» δε διαβιβάζει προσωπικά δεδομένα σε τρίτους, εκτός αν κάτι τέτοιο απαιτείται για νόμιμους σκοπούς, προκειμένου να ανταποκριθεί στα αιτήματά σας ή/και εφόσον επιβάλλεται ή επιτρέπεται από το νόμο. Η «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» θα διαβιβάσει τα δεδομένα σας στη συνεργαζόμενη μ ́ αυτήν, Εκτελούσα την Επεξεργασία, εταιρία με την επωνυμία 4 «Dimera Εκδοτική Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία (Dimera Εκδοτική Α.Ε.)», στην οποία έχει ανατεθεί η παροχή υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης της λειτουργίας του διαδικτυακού τόπου https://www.open-market.gr και του ηλεκτρονικού καταστήματος. Σε κάθε περίπτωση, η πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα επιτρέπεται μόνο σε εξουσιοδοτημένα πρόσωπα, τα οποία απαιτείται να έχουν πρόσβαση προκειμένου να είναι δυνατή η ολοκλήρωση των σκοπών της συλλογής, χρήσης και επεξεργασίας τους, όπως αυτή γνωστοποιείται με την παρούσα Δήλωση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» ενδέχεται να διαβιβάσει τα προσωπικά σας δεδομένα σε αρμόδιες Δημόσιες Αρχές ή σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα στα οποία έχει ανατεθεί η εκτέλεση κάποιας επεξεργασίας (Εκτελούντες την επεξεργασία), υπό την προϋπόθεση ότι θα σας ενημερώσουμε εκ των προτέρων και θα λάβουμε την προηγούμενη συναίνεσή σας, εφόσον αυτή απαιτείται για την εκάστοτε επεξεργασία. Τα άτομα, που έχουν πρόσβαση στα δεδομένα, είναι υποχρεωμένα να τηρούν την εμπιστευτικότητα αυτών και δεσμεύονται γι’αυτό ρητώς και εγγράφως.

Αρχεία Καταγραφής (log files)

Χρησιμοποιούμε διευθύνσεις IP (Internet Protocol) για την ανάλυση τάσεων στη χρήση του διαδικτύου, για τη διαχείριση των πόρων των υπολογιστών και του δικτύου μας, για την παρακολούθηση τυχόν μη επιτρεπόμενων παράνομων ή κακόβουλων δραστηριοτήτων (επιθέσεων) και για τη συλλογή γενικών δημογραφικών πληροφοριών (χώρα προέλευσης) για συγκεντρωτική χρήση.

Διευθύνσεις IP

H διεύθυνση IP, μέσω της οποίας ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής (Η/Υ) του επισκέπτη/ χρήστη/μέλους έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και στη συνέχεια στην Ιστοσελίδα/Εφαρμογή, αποθηκεύεται και δύναται να αξιοποιηθεί από την σελίδα, εάν είναι αναγκαίο, στην περίπτωση παραβίασης των Όρων Χρήσης της Ιστοσελίδας/Εφαρμογής εκ μέρους του επισκέπτη/χρήστη /μέλους. Οι διευθύνσεις IP δεν αποτελούν προσωπικά δεδομένα.

Ασφάλεια των δεδομένων

Το Διαδίκτυο, όπως και κάθε μέσο που χρησιμοποιείται για τη μετάδοση πληροφοριών, δεν μπορεί να θεωρηθεί 100% ασφαλές. Η ασφάλεια στο Internet αποτελεί ένα ευαίσθητο θέμα και βασίζεται κυρίως σε αξιόπιστους οργανισμούς και επιχειρήσεις που σέβονται την εμπιστευτικότητα και την ασφάλεια των στοιχείων των Χρηστών του. Η «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» προσπαθεί να διατηρεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας και ελέγχων για την προστασία των προσωπικών πληροφοριών σας, προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με όλες τις εφαρμοστέες νομικές απαιτήσεις. Στη «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» εφαρμόζουμε μέτρα ασφαλείας, σε τεχνικό και οργανωτικό επίπεδο, με σκοπό την ασφάλεια των δεδομένων που συλλέξαμε από εσάς, έναντι της όποιας εκούσιας ή ακούσιας απόπειρας, χειρισμού, απώλειας, καταστροφής ή γενικότερα πρόσβασης από μη εξουσιοδοτημένο άτομο. Τα μέτρα ασφαλείας μας υπόκεινται σε συνεχείς επανελέγχους και αναμορφώσεις, σύμφωνα με τις πλέον πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις. Η «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» χρησιμοποιεί τα πλέον πρόσφατα εργαλεία κρυπτογράφησης και προστασίας πληροφοριών (κρυπτογράφηση 256bit., ασφαλείς σελίδες, σύστημα προστασίας δικτύου-firewall, ψηφιακές υπογραφές κ.α.). Η πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα περιορίζεται μόνο στους εξουσιοδοτημένους προς τούτο υπαλλήλους για να παράσχουν σε εσάς προϊόντα και υπηρεσίες και οι οποίοι έρχονται σε επαφή με τα δεδομένα αυτά. Έχουν ενεργοποιηθεί φυσικές, ηλεκτρονικές και διαδικαστικές ασφαλιστικές δικλείδες, οι οποίες εναρμονίζονται με τους κανονισμούς προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων. Η «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» λαμβάνει κάθε δυνατή προφύλαξη, προκειμένου τα προσωπικά δεδομένα σας να είναι ασφαλή. Εντούτοις, λόγω της φύσης του διαδικτύου, δεν δύναται να εγγυηθεί την προστασία των επικοινωνιών ή των αποθηκευμένων στους browsers της στοιχείων από τυχόν αυθαίρετη πρόσβαση τρίτων μερών.

Πρόσβαση στο lnternet

Εάν επικοινωνήσετε με τη «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» μέσω διαδικτύου, τότε μπορεί περιστασιακά να χρησιμοποιήσουμε e-mail ή τηλεφωνικό αριθμό, για να επικοινωνήσουμε μαζί σας, εφόσον μας τα έχετε παράσχει αυτοβούλως. Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι επικοινωνίες μέσω του διαδικτύου, όπως μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κλπ., δεν είναι ασφαλείς, εκτός εάν έχουν κρυπτογραφηθεί. Η «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή απώλεια των προσωπικών πληροφοριών σας που είναι πέρα από τον έλεγχο της.

Πολιτική απορρήτου και παιδιά

Η παρούσα ιστοσελίδα έχει σχεδιαστεί και προορίζεται για χρήση από ενήλικες. Αν είστε ανήλικος κάτω από το ηλικιακό όριο, από το οποίο απαιτείται η γονική συναίνεση στη χώρα σας (στην Ελλάδα το όριο αυτό είναι άνω των 15 ετών - Ν. 4624/2019 ), θα πρέπει να ελέγξετε τους όρους της παρούσας Δήλωσης, από κοινού με το γονέα ή τον κηδεμόνα σας, για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε και αποδέχεσθε αυτούς τους όρους. Εφόσον διαπιστωθεί ότι έχουμε συγκεντρώσει πληροφορίες από ανήλικο χωρίς τη συγκατάθεση του γονέα ή του κηδεμόνα του, ενώ θα έπρεπε να έχει ληφθεί τέτοια συγκατάθεση, θα διαγράφουμε τις πληροφορίες το συντομότερο δυνατόν.

Επικοινωνία μέσω της πλατφόρμας της ιστοσελίδας

Στην περίπτωση που κάποιος χρήστης επικοινωνεί μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο, η παροχή εκ μέρους του χρήστη προσωπικών δεδομένων του γίνεται οικειοθελώς και αποκλειστικά κατά την ελεύθερη βούληση του χρήστη. Θα επεξεργαστούμε τα εν λόγω παρασχεθέντα προσωπικά δεδομένα μόνο στο βαθμό που είναι απαραίτητο για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Δίκτυα Κοινωνικής Δικτύωσης

Ενδέχεται εντός της Ιστοσελίδας μας να προσφέρεται η δυνατότητα διαμοιρασμού σε Κοινωνικά Δίκτυα και άλλα συναφή εργαλεία που σας επιτρέπουν να μοιραστείτε τις δράσεις σας εντός της Ιστοσελίδας με άλλες εφαρμογές, ιστοσελίδες ή μαζικά μέσα ενημέρωσης, και το αντίστροφο. Η χρήση τέτοιων χαρακτηριστικών επιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών με τους φίλους σας ή το γενικό κοινό, ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχετε καθορίσει στο προσωπικό σας προφίλ. Παρακαλούμε ανατρέξτε στις Πολιτικές Απορρήτου αυτών των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς χειρίζονται τα δεδομένα σας.

Ειδικές Κατηγορίες Δεδομένων

Σας ζητούμε να μην μας στέλνετε μέσω e-mail και να μην μας αποκαλύπτετε, μέσω χρήσης της πλατφόρμας επικοινωνίας, ευαίσθητα προσωπικά σας δεδομένα. Η επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα αυτής της κατηγορίας δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση τον σκοπό της επεξεργασίας, όπως αυτός ορίζεται στην παρούσα Πολιτική.

Η παρακολούθηση των επικοινωνιών

Όλες οι επικοινωνίες της «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» μαζί σας (συμπεριλαμβανομένων των τηλεφωνικών συνομιλιών, e-mail κ.λπ.) δεν παρακολουθούνται και δεν καταγράφονται.

Links

Η ιστοσελίδα μας ενδέχεται να περιέχει συνδέσμους (links) προς άλλες ιστοσελίδες. Η παρούσα Δήλωση περί προστασίας προσωπικών δεδομένων ισχύει μόνον όσον αφορά στην πρόσβαση του χρήστη στην παρούσα ιστοσελίδα, αλλά και σε άλλες ιστοσελίδες που διαχειρίζεται αποκλειστικά η «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ». Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται ο διαχειριστής της παρούσας δικτυακής πύλης για τους όρους προστασίας των προσωπικών δεδομένων άλλων δικτυακών τόπων, οι οποίοι βρίσκονται υπό την ευθύνη τρίτων φορέων (φυσικά ή νομικά πρόσωπα).

Αναθεωρήσεις της Δήλωσης

Η «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να την αναθεωρεί περιοδικά την παρούσα Δήλωση, κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια. Σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν αλλαγές, η «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» θα καταγράφει την ημερομηνία τροποποίησης ή αναθεώρησης στην παρούσα Δήλωση και η επικαιροποιημένη Δήλωση θα ισχύει για εσάς από την ημερομηνία αυτή. Σας ενθαρρύνουμε να μελετάτε κατά περιόδους την παρούσα Δήλωση προκειμένου να εξετάζετε εάν υπάρχουν τυχόν αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα.

Εφαρμοστέο δίκαιο και Δικαιοδοσία

Για οποιαδήποτε διαφορά προκύψει μεταξύ χρήστη και «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» εφαρμοστέο δίκαιο είναι το ελληνικό και αρμόδια δικαστήρια επίλυσης της διαφοράς είναι τα καθ’ ύλην αρμόδια Δικαστήρια του Νομού Θεσσαλονίκης.

Ποια είναι τα δικαιώματα σας;

Σύμφωνα με τον Κανονισμό προστασίας Προσωπικών Δεδομένων [EU General Data Protection Regulation (GDPR) 2016/679], όπως ισχύει,

έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα:
  • το δικαίωμα πρόσβασης
  • το δικαίωμα διόρθωσης
  • το δικαίωμα διαγραφής
  • το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας
  • το δικαίωμα στη διαβίβαση των δεδομένων
  • το δικαίωμα εναντίωσης και το δικαίωμα να μην υπόκεισθε σε απόφαση που λαμβάνεται αποκλειστικά βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ
  • το δικαίωμα της καταγγελίας στην εποπτική αρχή

Δηλαδή, έχετε το δικαίωμα να λάβετε, κατόπιν αίτησης, δωρεάν πληροφόρηση για τα αποθηκευμένα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, που σας αφορούν, να προβάλλετε, κατόπιν αιτήματος, αντιρρήσεις για την επεξεργασία των δεδομένων που σας αφορούν, με ισχύ για το μέλλον και ανάκληση της συναίνεσής σας, καθώς και, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, το δικαίωμα διόρθωσης, περιορισμού της επεξεργασίας, διαβίβασης των δεδομένων, διαγραφής των εν λόγω δεδομένων και καταγγελίας σε εποπτική αρχή. Παρακαλούμε σε αυτές τις περιπτώσεις να απευθύνεστε εγγράφως με σχετική πρωτότυπη επιστολή ή μέσω φαξ ή μέσω e-mail στο αρμόδιο τμήμα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Εταιρείας, που αναφέρεται παρακάτω.

Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι η επεξεργασία των δεδομένων που σας αφορούν παραβαίνει τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679, έχετε δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία σε εποπτική αρχή. Αρμόδια εποπτική αρχή για την Ελλάδα είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, Κηφισίας 1-3, 115 23, Αθήνα, https://www.dpa.gr/, τηλ. 2106475600.

Επικοινωνία

Η «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» σας γνωστοποιεί, ότι έχει ορίσει Υπεύθυνους Προστασίας Προσωπικών δεδομένων με ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: privacy@dimeragroup.eu. Εάν έχετε ερωτήσεις ή συστάσεις σχετικά με την παρούσα Πολιτική, μπορείτε να τις απευθύνετε στην ανωτέρω διεύθυνση. Οι συνεχείς εξελίξεις στο Διαδίκτυο γενικότερα καθιστούν απαραίτητες τις κατά καιρούς υπό ορισμένες συνθήκες, όπως όταν η επεξεργασία δεν είναι πλέον απαραίτητη για το σκοπό για τον οποίο συλλέχθηκαν αρχικά και δεν υπάρχει κανένας επιτακτικός λόγος για να συνεχίσουμε να επεξεργαζόμαστε (ή να την αποθηκεύουμε), προσαρμογές των κανόνων μας περί προστασίας δικτυακών δεδομένων. Η «DIMERA GROUP Μ.ΕΠΕ» επιφυλάσσεται για το δικαίωμά της να προβαίνει στις εκάστοτε τυχόν ενδεικνυόμενες μεταβολές των εν λόγω κανόνων ανά πάσα στιγμή.